Azonnali rendelési értesítő


Elkészítettem életem első Google Chrome böngészőhöz kapcsolódó kiegészítőjét. Egy pizzéria az online rendelések kezelésére készült fel, amihez az Opencart áruházat választotta.
A rendelések nyomon követéséhez viszont valakinek mindig a gép előtt kell ülnie és ez plusz feladatot jelent a kis létszámú pizzéria alkalmazottai számára. Azt találtam ki, hogy készítek egy böngésző kiterjesztést, ami az áruházzal együttműködve jelzi, amikor beérkezett egy rendelés. Ennek feltétele csupán, hogy be legyen kapcsolva a gép és a böngésző is nyitva legyen. Amikor egy rendelés érkezik egy hang és figyelmeztető üzenettel értesíti a tulajdonost, aki éppen a háttérben ügyködik, hogy jelentkezzen be az admin felületre és készítse el a következő adag pizzát. Igaz, minden rendelésről email megerősítés is érkezik és bármilyen email klienst is be lehet állítani erre a feladatra de előfordulhat, hogy a levél késve vagy egyáltalán nem érkezik meg. A megoldásnak a további előnye, hogy bármilyen környezetben, operációs rendszertől függetlenül futtatható, ahol a Google Chrome böngésző is fut, továbbá bármikor igény szerint testre szabható, hogy miről/mikor küldjön értesítést. Ezzel az aprósággal több időt tudnak majd megtakarítani és a szolgáltatásukat folyamatosan tudják majd végezni, így várhatóan elégedettebb és bővülő ügyfélkörre számíthatnak.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Webáruház and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link.A hozzászólások és a trackbackek is jelenleg le vannak zárva.