10. Magyarországi Web Konferencia

Ma rendezték a 10. Web Konferenciát Budapesten az Óbudai Egyetemen. Már előre regisztráltam magam, mivel számos érdekes előadást találtam a programok között.
A következőkre látogattam el:

  1. Árvai Zoltán: End-to-End SPA AngularJS -sel
  2. Ördög Rafael: Szolgáltatásorientált architektúra Thrift segítségével
  3. Merklik László: Continous Delivery a való életben
  4. Papp Dávid: Fejlesztés, tesztelés élesben
  5. Szász Zoltán: Automata tesztelés és BDD
  6. Pásztor János: Hogyan tervezzünk (és fejlesszünk) API-t?

Különösen megragadott az AngularJS frontend MVC keretrendszer felépítése, lehetőségei és hatékonysága. Sokat tanultam a rövid előadásból és biztos, hogy jobban meg fogok vele ismerkedni. A kódot tisztábbá, átláthatóbbá, egyszerűbbé és tesztelhetővé teszi. Ezen kívül a BDD -re figyeltem fel, mint tesztelési módszerre. Segítségükkel valóban minőségi és kontrollált termék készíthető. Egy komplex webes alkalmazás elkészítésekor vannak alapelvek, amelyeket szinte kötelezőnek tartok, ilyen az automatizált tesztelés is. Felkeltette a kíváncsiságomat, mivel nagy szükségét és hiányát látom, tapasztalom nap mint nap. A PHPUnit oldalon a következő mondatok olvashatóak: Minden jó programozó követ el hibát. A különbség a jó és a rossz programozó között az, hogy a jó programozó teszteseteket használ azok mielőbbi felderítésére, amilyen gyorsan csak lehet. Én egyszerűen ezek közé szeretnék tartozni. :-)
Köszönöm, hogy részt vehettem és meghallgathattam az értékes előadásokat!

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Programozás and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link.A hozzászólások és a trackbackek is jelenleg le vannak zárva.