Facebook + Google Application Engine

Már régebben is írtam egy egyszerű Facebook alkalmazást, amit a Google Application Engine szolgált ki. Ez egy Java példaalkalmazás volt, ami a Play Farmework-öt felhasználva készült. Mivel a Google platform felhő alapú és a megnövekedett látogatók, illetve a felhasznált erőforrások után kell fizetni, miután elért egy bizonyos limitet, ezért úgy gondoltam, hogy a kísérletezésekre és ismerkedésre tökéletes platform. Észrevettem, hogy a Python-alkalmazások sokkal egyszerűbbek és kevesebb erőforrást használnak fel GAE környezetben. Persze lehet, hogy ez részben a beállítások kérdése is. Az egyszerű és hatékony felépítésük miatt is megnőtt a Python iránti kíváncsiságom. Jóllehet nagyrészt nem az eszköz fogja eldönteni a hatékonyságot, hanem a benne megvalósított logika de kíváncsiságból készítettem egy Facebook alkalmazást. Az alkalmazás a Webapp2 Python Framework-öt, a Jinja template engine-t és a Google Datastore-t használja. A Facebook alkalmazás pedig https -en keresztül az appspot.com domainről töltődik be. A fejlesztőkörnyezetet Eclipse alatt alakítottam ki, a PyDev plugint felhasználva, a kódot pedig a github repository-ban tettem elérhetővé.
Az alkalmazás lényege:
Adott felhasználó bejelentkezve rögzítheti a heti futott kilométereit, majd összesíti és megjeleníti, majd  az eddigi rögzített kilométerek alapján egy rangsort állít elő. A rangsorban az első 10 legtöbbet futó felhasználó adatlapjára lehet eljutni. Az oldalon adott napra szólóan egy motivációs üzenet jelenik meg, amely havonta ismétlődik.
Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Programozás and tagged , , . Vedd fel a kedvencek közé: link.A hozzászólások és a trackbackek is jelenleg le vannak zárva.