Velencei tóúszás

Életem első hosszabb nyílt távú vízi úszását a Velencei Tóúszás 1500 m-en kezdtem. Ez egyben egy neoprén úszóruha próba is volt.  Azt hozzá kell tenni, hogy véleményem szerint ezt nem kifejezeten úszásra találták ki, hanem mindenféle vízi sportokhoz. Ezt leszámítva lényegesen könnyebb volt benne az úszás, mert szinte lebegtem a víz felszínén. A másik pozitív tapasztalatom, hogy a víz hőmérséklete egyáltalán nem zavart, nem is éreztem. Akár lehetett volna 18 C fokos is.

Számomra legnagyobb kihívást az útvonal követése jelentette, mivel szemüveges vagyok és nem viselek kontaktlencsét és ráadásul még az úszószemüveg is sokszor bepárásodott. Azt a taktikát követtem, hogy a körülöttem lévő hangok után úsztam. Persze ez nem valami biztató a továbbiakra nézve, ezért itt valami megoldást ki fogok dolgozni. Hallottam a dioptriás úszószemüvegekről de még egyelőre nem rendelkezem tapasztalattal. Hamarosan ki fogok próbálni egyet, mivel a nyílt vízi úszásban nagy szükség van a tájékozódásra… Nagyon nagy élményt jelentett számomra és jövőre a Balaton öbölátúszást tervezem és persze a Velenceit sem fogom kihagyni. Hajrá!

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Általános and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni