Felkészülés az SCJP vizsgához

Elhatároztam, hogy leteszem a Sun Java programozói vizsgát (Sun Certified Java Programmer SE6, CX-310-065). Itt az idő az eddig a gyakorlatban megszerzett Java ismereteimet összeszedni.

Egyszer már leírtam, hogy mit gondolok a tanúsítványokról de azért leírom most is. Aki megszerezte nem jelenti azt, hogy valaki jó programozó és ennek birtokában képes jól megtervezett programokat írni, nem biztosítja azt, hogy képes összetettebb problémákat optimálisan megoldani. Viszont könnyű belátni, hogy aki nem teszi meg azt, ami tőle maximálisan megtehető, nem is válik soha jobb programozóvá.

Időt és pénz áldozni egy tanúsítványra van aki szerint felesleges, mert ez nem jelent semmit. Ezzel részben egyetértek, viszont úgy gondolom, hogy az ember elvesztheti a munkáját, a hitét, ellophatják a pénzét, csalódhat de a megszerzett tudását és ismereteit nem veheti el senki. Számos külföldi munkáltató év végi bónusszal jutalmazza a munkaidőn kívül megszerzett képesítéseket, hiszen a munkaválalló feláldozza a szabadidejét és az így megszerzett többlet tudását a napi munkájában hasznosítja, amiből a munkáltató profitál(hat). Számomra a bónusz, hogy azzal a tudattal fekszem le, én minden tőlem telhetőt megtettem. Olyan mint a futás, kitűzök egy célt és nem állít meg senki sem! Ez jó érzés.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:SCJP Certificate and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni