Felkészülés a Zend Certificate Engineer képesítéshez


Zend - The PHP Company

Elhatártoztam, hogy megszerzem a Zend Certificate Engineer (ZCE) tanúsítványt és összegyűjtök minden információt, ami ehhez szükséges segítve ezzel azt, aki hasonlóan kedvet érez és hasonlóan dönt, mint én. Felmerülhet a kérdés, hogy miért éppen a Zend és miért van valakinek szüksége egy tanúsítványra, ami ráadásul pénzbe kerül? Úgy vélem, hogy önmagában ennek a megszerzése még nem jelent semmit és egy tanúsítvány nem garantálja, hogy valaki jó szakember, továbbá nem garantálja, hogy egy adott feladatot képes lesz jól és minőségileg is megbízhatóan elvégezni.

Akkor mégis mit nyújt maga a tanúsítvány?

Nemzetközileg ismert, hiszen az iparban egy széles körben alkalmazott nyílt forrású szabványos  PHP keretrendszerről és nyelvről van szó. Bizonyos projektek és munkák során esetleg nem feltétel de előny, ha valaki rendelkezik vele. Egy újabb eszközzel bővíthetjük a kelléktárunkat, amivel tapasztalatunkat növelhetjük. Üzleti szempontból eladhatóbbá tesszük magunkat, hiszen soha nem feltétel egy tanúsítvány de előnyt élvez, ha megvan. Véleményem szerint különösen sokatmondó és tanácsolt annak, aki szabadúszóként akar érvényesülni a nemzetközi piacon. A megszerzett tanúsítvány logoját ezentúl felhasználhatjuk és akár projekteket is megnyerhetünk vele. Egyszóval semmire sem garancia de mindig jó ha van. Természetesen az eddig elvégzett referencia munkákkal kiegészítve többet nyújt és mutat egy külső szemlélőnek. Az egyéni céljainktól függően mindenki saját maga dönti el, hogy szüksége van-e rá. Egy ipari szabványként meghatározott tanúsítvány birtokában az adott területen nagyobb kompetenciával rendelkezhetünk. Adott konferenciákon meghatározott kedvezményeket vehetünk igénybe. Amenniyben Magento webáruházzal foglalkozunk szintén hasznos lehet, mert a Magento a Zend keretrendszerre és így a PHP nyelvre épül.

Hogyan tudunk a legjobban felkészülni a Zend Certificate Engineer PHP 5.3 -ra?

Kedvezmény a vizsga árából!
Zend Kuponkódok


A legjobb módszer, ha sok alkalmazást fejlesztettünk már eddig és jól ismerjük a szabadon elérhető online PHP kézikönyvet, tisztában vagyunk a PHP lehetőségeivel, képességeivel, korlátaival. A tanúsítvány nyilván ezt bizonyítja és nem garantálja, hogy a tulajdonosa valóban minőségi és hatékony alkalmazásokat is készít. A felkészülés során szerzett ismereteimet szeretném megosztani. Arra vállalkozom, hogy a számomra érdekes és nem egyértelmű területekről írok, ami szerepelhet a vizsgakérdések között is és kerülöm a magától értetődő problémák ismertetését, hiszen erre ott van a kézikönyv. Azokat az ismereteket gyűjtöm össze, amelyeket valamilyen okból érdekesnek tartottam és mindenki tanulhat belőle. Ettől függetlenül mindenki hozzászólását szívesen veszem.


A PHP képesítéshez kapcsolódó hasznos online anyagok a Zend oldaláról

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Zend PHP Certificate and tagged , . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

2Hozzászólások

 1. Attila
  Posted 2011 June 16 at 13:18 | Permalink

  Gratulálok a Zend Engineer PHP 5.3 tanúsítványodhoz. Tudnál némi infóval syolgálni, hogy hol tedded le a vizsgát, és milyen nehéy volt? Hány pontot kell elérni, stb. Mennyibe kerül egy ilyen vizsga. Kösz.

 2. Posted 2011 June 16 at 19:12 | Permalink

  Köszönöm!
  A vizsgára a pearson vue központon keresztül jelentkeztem, ahol kiválasztottam a hozzám legközelebb eső vizsgáztató helyet. Ez nekem az IQSys John Bryce Oktatóközpont volt. A Zend.com webáruházban vásároltam egy voucher-t , ami 180 USD -be került, mivel felhasználtam egy kedvezményes kupont. A jelentkezéskor letölthetsz egy guide-ot, ami tartalmazza a vizsga témaköreit. Ezt érdemes végigvenni, különösen azokra érdemes figyelni, ami a PHP5.3 ra jellemző. A vizsga előtt ki kell töltened egy lapot, hogy megértetetted a szigorú intézkedéseket és mindent le kell adnod, majd beülsz egy gép elé, ahol másodpercre pontosan mérik az időt és ki kell töltened a tesztkérdéseket. Természetesen minden az elejétől a végéig angol nyelven történik. Az idő nem probléma de figyelmesen kell végigolvasni. Ha készülsz a megadott fejezetekből nem lesz probléma. Nekem sokat segített a php.net. A neten fellelhető különböző régi vizsgaanyagokból nem sok használható van. Legalább is én úgy gondolom. A kiértékelés rögtön elkészül, amikor lenyomtad a befejez gombot és csak az eredményt kapod meg. Sikerült vagy nem. Úgy gondolom, hogy nem olyan vészes, persze készülni kell rá. Ahogyan az időd engedi pár hét alatt szerintem fel lehet készülni. Előny, ha van már némi fejlesztői tapasztalatod.

  Sok sikert !

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni