Egy Maugli a valkói erőben

A mai napon vasárnap délelőtt úgy gondoltam, hogy futok egy laza hosszút az erdőben. A távot már múltkor kitaláltam és a csodálatos őszi időjárás megerősített a tervemben. Ez azért volt fontos, mert az erdei utak eső esetén iszonyatosan sárosak és most nem lett volna kedvem egy dagonyához. Nincs mese be kell szereznem egy tracking cipőt és nem lesz ennek sem akadálya. :-) Sikerült tönkretennem a múltkorit egy terepfutás alkalmával. A mostanira viszont vigyázok (Nike Pegazus +26), mert életem egyik legjobb választása volt.

A netto futóidőm 2 óra 30 percere sikerült és kb 21km körüli távot tettem meg. Csodálatos élmény nyújtott az őszi lombhullató táj a 15C fokos erdőben. Nagyon sajnálom, hogy nem vittem magammal fényképező gépet, majd legközelebb. Bár a futás közben felettem a magasban többször V alakban elvonuló vadludak hangját nehezen tudtam volna visszaadni de talán mindenki el tudja képzelni ezt.

Életemben most láttam először szarvasbikát ilyen közelről! Óriási aggancsai voltak és hatalmas termete! Meg is szakítottam a futásomat és lemeredten néztem. Azt hittem, hogy ritka pillanat, pedig a meglepetések sorozata csak ezután kezdődött. Végig mellettem futottak többen is, majd pár perc után előttem át az erdei úton. 14 darabot számoltam. Vegyesen voltak őzek és szarvasok egyaránt. Ezután az úton többször meg-megálltam, ilyenkor nem szaladtak el és meg tudtam őket figyelni. Sőt egyszer elindult felém az egyik és 30 méterre lehetett amikor egymással szemben álltunk majd érdeklődően csóválta a farkát és hirtelen oldalra fordult és eltűnt az erdő sűrűjében. Amikor betévedtem azt hittem egyedül vagyok és enyém az egész erdő. Visszafele gondolkodtam el, hogy nem vagyok egyedül és én vagyok vendég náluk, hiszen ez az ő otthonuk. Tudom elég nyálas történetnek hangzik de döbbenetes volt látni és találkozni ennyi erdei állattal.

A terepfutás egyébként némileg megerőltetőbb tapasztalataim szerint, mint általában az aszfalton, sík terepen, mert a domborzat és a talaj összetétele változik. A talaj néha erdei majd homokos volt, enyhe emelkedőkkel és pici lejtőkkel. A Gödöllői Tájvédelmi Körzeten belül futottam a Valkó, Gödöllő, Isaszeg háromszög által határolt területen. Tökéletesen megértem, miért kedvelte ezt a helyet Sissi annak idején :-) !

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Futás and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni