A Google Base szolgáltatás röviden

Aki még nem hallott a tengernyi Google szolgáltatás közül a Google Base -ről röviden leírom mire is jó. Az elektronikus kereskedelem világában, aki nem hallott erről annak ideje minél hamarabb pótolnia ezt, hiszen egy nagyon hasznos dologról van szó.

A Google Base egy jól strukturált adatokat tartalmazó online adatbázis. Egy felhasználó számos adatot hozzáadhat ehhez az adatbázishoz, legyen szó szövegfájlról, excel fájról, PDF-ről, képről, vagy bármi másról. A Google Base ingyenes és az adatokat ún. feed eken keresztül vagy a saját API ján keresztül lehet beküldeni. Két részre oszlik, az egyik a Google Merchant Centre a másik pedig a Google Base. Ez rendben is van de hogyan és miben tudnak a segítségünkre lenni, teheti fel a kérdést az olvasó?

A felhasználó a keresése során  egy kis elemszámú számú Google termék listát kap, amiről a látogatók tovább tudnak kattintani a forgalmazó oldalára vagy további kategóriákat és más hasonló termékeket tudnak keresni. A kereséseiket finomítani tudják a termékekhez megadott jellemzők alapján. Általában elmondható, hogy minél több adatot teszünk kereshetővé annál jobban járunk, mert megtalálható lesz a keresők révén.

A termék jellemzői között találhatjuk a következőket:

Cím:
Márka
szín
a model száma/azonosítója
feltétel
leírás
image link
hivatkozás
ár termék típus
fizetési mód
hely
fizetésire vonatkozó megjegyzés

Ezen kívül saját magunk is létrehozhatunk plussz tulajdonságokat ami  az adott terméket jellmezi. Az általánosan elfogadott adatcsere formátum peddig ebben az esetben is az XML. Tehát ebben a formában tudjuk a kész leírásunkat feltölteni. Röviden ennyi. Látható, hogy keresőoptimalizálási szempontból ez egy jelentős dolog, éljünk vele!

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Webáruház and tagged , . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Egy Trackback

  1. [...] kiterjesztések a Google Base és a Google Sitemap nevet viselik. A Google base-ről készítettem itt egy rövid összefoglalót. Rendelés összesítő [...]

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni