Ismerkedés egy Leopárddal

A munkámból kifolyólag meg kellett ismerkednem a Macintosh Leopard (10.5.6) operációs rendszerével. Első gondolatra szimpatikusnak tűnt, mivel egy *nix rendszerű operációs rendszerről van szó. Hoppsz első látásra impozáns gép, marketingből ötös. Csilli villi, animáció jobbra-balra. Egy amerikai piacra dobott termék feelingje fogott el.

Az első lépések:

Az első kalandom a magyar billenyűzet használata volt. Nightmare, röviden. Szóval szokni kell…. Amit nem találtam rajta azok a speciális billetyűk voltak. A feliratozás pedig nem az erősségük. A lapos billentyűzet viszont praktikus és impozáns. Tehát a challenge a következő volt, felderíteni, hol lakozik a @ (alt+Q) a kacsacsőr (alma+shift+Z és alma+shift+X) ja igen mit értünk alma alatt? Kérem szépen, az ALT billentyűt! Ha esetleg mégsem jön össze a dolog, akkor bizony valamelyik funkcióhoz van hozzákötve és azt kell felderítenünk. Persze ez megszokás kérdése és pár napos használat után ez lenne az egyértelmű. Nekem problémát okozott. A másik kihívás a jól megszokott programok adaptálása. Ez szintén némi ismeretet igényel. Általában igyekszem multiplattform és nyílt forrású alkalmazásokat használni, ezért kevés meglepetésben lehet részem. A továbbiakban felfedező körútra indulok és megszelidítem a ciculit.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Apple Macintosh and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni