K&H SmartCard Reader tapasztalatok

Az Object Error probléma:

Azt hittem én nem futhatok bele ilyen hibába, pedig igen. Egy felkérést kaptam a K&H banki tranzakciókhoz szükséges kártyaolvasó beüzemelésével kapcsolatban, ugyanis egyáltalán nem működött de mindenáron használni szerették volna. Egy 32 bites Windows XP és egy Windows Vista operációs rendszerekről volt szó. A következő hibába futottam bele. Az olvasó Object Error-t dobot állandóan a böngészőben és nem volt hajlandó belépni a banki oldalra.

Megoldás:

Gyakorlatilag nagyon sokan nem tudják mi lehet a probléma és kínjukban mindent megpróbálnak. Egyszer valami csak bejön alapon. Windows-os gépek esetében ez a valami nálam 2x bejött. Amit tudni kell, hogy a banki oldal és így a kártyaolvasó együtt csak Windows operációs rendszert futtató gépen működik, mivel Active-X objektumot használ. A támogatott böngészők pedig az MS Explorer és a Mozilla Firefox. Azt csináltam, hogy a smartcard gyártó oldaláról letöltöttem a legfrissebb meghajtóprogramot. A régit eltávolítottam (eszközkezelőben!) és feltelepítettem. Ezután a bank oldaláról feltelepítettem plussz még egy szükséges programot. Ha ez utóbbi nem történik meg, akkor az aláíráshoz szükséges objektumok hiányoznak hibaüzenetet kapom. Elvileg az általam leírtak pontosan megegyeznek a bank által leírt instrukciókkal. Jóllehet számomra sem volt egyértelmű és több időt is igénybe vett, mint egy kattintás. Állítólag multi plattformos megoldást ígér a bank már egy jó ideje, hiszen így felhasználókat, ügyfeleket veszíthet el. A hétköznapi embereket nem érdeklik a technikai részletek! Használható, azonnali megoldásokat szeretnének a problémájukra.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Általános and tagged . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni