Ismerkedés a Magento webáruházzal 1.rész

Elhatároztam, hogy szemügyre veszem a Magento webalkalmazást. Ennek elsősorban az az oka, hogy körülnéztem, milyen webáruház megoldásokat találok jelenleg a piacon. Az imponált, hogy elnyerte 2009-ben az Infoworld legjobb nyílt forrású üzleti alkalmazások kategóriában a címet. A katalógus és ügyfél kezelésért, a többféle felületek központi adminisztrációáért, a különböző nyelvek és pénznemek támogatásáért és az erős kimutatás és analitika kezeléséért. Továbbá a fórumokon látott pozitív hozzászólások alapján és az utóbbi időkben megnövekedett népszerűsége miatt döntöttem így. Úgy gondolom, hogy a Magento egy viszonylag új játékos a piacon.

Először is egy fontos szempontnak találtam, hogy utánanézzek a projekt előzményeinek. A következőket találtam:

A Magento elektronikus kereskedelmi webalkalmazást a Varien nevezetű cég fejlesztette ki, ami az osCommerce egy átírt változata. A fejlesztés 2007 elején kezdődött és 7 hónappal később adták ki az első beta verziót. Az 1.0 -ás verzió 2008 március 31 -én jelent meg. A kereskedelmi fizetős vállalati verzió 2009 április 15-én jelent meg. Az elektronikus kereskedelmi megoldást szolgáltató Varien céget 2001 -ben alapították. Termékük a Magento a webáruházak közül az egyik legnépszerűbb a Zend keretrendszerre épül. A teljesen a PHP5 elveire épülő keretrendszer első verziója 2007 július 1-én jelent meg. Mivel a Magento a Zend keretrendszerre épül, ezért a továbbiakban párhuzamosan fogom szemlélni mind a kettőt de egy külön bejegyzés kategóriában.

A Magento alaprendszerrel támasztott követelmények:

 • Támogatott szerver: Linux86, x86-64
 • Webszerver: Apache 1.3.x, 2.0.x, 2.2.x
 • Böngésző: min IE6 vagy nagyobb verziószámú, Mozilla Firefox 2.0 vagy magasabb, Safari 2.0 vagy magasabb, Google Chrome, böngészőbe beépülő flash plugin
 • PHP kompatibilitás: PHP 5.2 vagy magasabb
 • Kiterjesztések: PDO_MYSQL, simplexml, mcrypt, hash, GD, DOM, iconv, curl, SOAP (webservice api használata esetén)
 • Beállítások: safe_mode off , memory limit ne legyen kevesebb mint 256 Mbyte, HTTPS használata esetén az admin módban szükség van hitelesített tanusítványra, saját magunk által aláírt nem működik, cron tab futtatása szükséges és engedélyezzük a .htaccess ben az override -ot
Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


A bejegyzés kategóriája:Webáruház and tagged , . Vedd fel a kedvencek közé: link. Szólj hozzá vagy hagyj egy trackback-et:Trackback URL.

Egy Hozzászólás

 1. Posted 2011 September 9 at 18:08 | Permalink

  Bocs, de ENNYI??? Azért jöttem az oldalra, mert kíváncsi vagyok a Magenta hazai véleményekre. Biztos én vagyok béna, de nem látom a leírás folytatásához való linket… Vagy tényleg csak ennyit sikerült megtudnod róla? Ez gyakorlatilag, semmi, még csak el sem kezdődött az ismertetés…. Kérlek, nyugtass meg, hogy én vagyok béna, és van folytgatása…..
  Üdv,
  Erdeős Péter
  ——

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez Be kell jelentkezni