Isaszegi Csata Futás 2014

Tavaly elhatároztam, hogy elmegyek egy kicsit futni az erdőbe. Mentem a lábam után és Isaszegig jutottam. A visszafelé vezető utat keresve rátaláltam egy emlékműre a mezőn, akkor tudtam meg, hogy Szentgyörgypusztán járok. A zöld keresztet követve egy darabig mentem, majd az erdőben rátaláltam a Királyok útjára. Közben persze sokat kavarogtam az erdő közepén. Akkor nincs nagy baj, ha be tudod tájolni merre fekszik Dány, Valkó, Isaszeg és Gödöllő. Hazatérve rátaláltam egy video összeállításra a neten, ami az egykori csata animációs változata. Ez annyira megtetszett, hogy elhatároztam jövőre április 6-án körbefutom az elképzelt csatateret.

A mai napon 2014 április 6-án vasárnap reggel 9-kor indultam a Spar áruház parkolójából, a tavalyi és a legközelebbi Spar maraton felkészülő futások indulópontjától a biciklitárolótól. A gödöllői József herceg arborétum mellett haladtam el a tankúton, majd befordultam Isaszeg felé. Itt sok kis tekervényes erdei utakon keresztül az isaszegi harangszót követve egészen a templomig jutottam. A csata utcán haladva felfutottam a dombra, ahol az emlékmű áll. Nagyon meredek de viszonylag rövid dombról van szó, ezúttal a csatakiáltás elmaradt. Innen nagyszerű kilátás nyílt az egész térségre és egy kis képzelőerővel könnyen visszarepíthetjük magunkat 1849-be. Ezt segíti, hogy az emlékmű alatt jelmezbe öltözött lovas katonákkal rekonstruálják az eseményt. A valkói út irányába az erdőszélen egy mezőn keresztül haladva megkerestem a Gödöllőre vezető erdei utat, majd a Királyok útját, ami részben enyhén homokos, így futás szempontjából egy kicsit lassabb. A lefutott táv kb: 24km lett a nézelődésekkel, eltévedésekkel, pihenéssel együtt 3,5 óra alatt. Jövőre persze, hogy megyek megint de megpróbálom az előadás idejére időzíteni, hogy teljesebb legyen az élmény.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


This entry was posted in Running and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.