28. Nike Félmaraton, Budapest

Ma reggel 9:00-kor startolt a 28. Nike Félmaraton. A harmadik zónába szólt a rajtszámom de átkértem a negyedikbe. Ennek egyszerű oka van. Sokkal kellemesebb fokozatosan, lassan lehagyni az előttem futókat, mint látni elszáguldani a gyorsabbakat. Az első 13 kilométeren nyomultam, amit bírtam, majd a 15/16 -os kilométernél egy apró holtpont, majd megint 17 km -től nyomtam amit bírtam. Fél liter kevert vegyes cuccot vittem magammal, mivel tudom, hogy az első frissítőnél nem sok esélyem van a feltorlódó futók miatt, így bármikor tudok egy kortyot magamhoz venni menet közben is. Ez nálam olyan pszichés dolog…. Az eredménnyel pedig elégedett vagyok, mert ez a legjobb az eddig félmaratoni futásaim során. Úgy érzem bele tudnék tenni -10 percet tudatosabb, pontosabb, szigorúbb felkészüléssel. Persze ennek is örülök, hiszen ez nem életre-halálra megy… A tavalyi évhez képest közel 7 percet faragtam az időmből 21 km-en, és ezt elsősorban a közös futásoknak köszönhetem. A közös és előre megbeszélt időpontokat ugyanis be kell tartani, hiszen már megígértem valakinek, aki számítani fog rám. Úgy látszik ez bejött és úgy gondolom erre mindenki képes, mert minden a fejben dől el – szokták mondani – A célvonalat idén is úgy léptem át, hogy már várom a következő eseményt, a Spar Maraton-t. Közben pedig már azon gondolkozom, vajon mikor megyek legközelebb futni? Ha ezt érzem minden befutó után, elértem a célomat!

Technikailag érdekes volt látni, ahogyan egy repülő drónnal készült videófelvétel az eseményről. A következő felvétel talán érzékelteti a hatást.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


This entry was posted in Running and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.