Opencart statisztika Androidon

Minden áruház tulajdonosa szereti tudni, mikor mennyi a bevétele, mennyi forgalmat bonyolított, mennyi a nyeresége, mikor mennyi megrendelés érkezett stb…  A további döntéseit befolyásolja, ha megfelelő időben értesül az árukészlet mozgásáról, illetve egyéb mutatók birtokába kerül, minél előbb. A webáruházak és az okostelefonok világában ez csupán egy kattintást jelent. Elkészítettem tudomásom szerint az Opencart első eladási statisztikát lekérdező Android alkalmazást. A továbbiakban leírom, hogyan tudjuk minél gyorsabban használatba venni.

Ehhez nem kell mást tenni, mint le kell tölteni a megfelelő Opencart webservice kiterjesztést, amely mindegyik verzióban működik és a szükséges android alkalmazást.

A letöltés után egyszerűen a fájlokat fel kell másolni. Célszerű egy statisztikai adatokat lekérő user-t felvenni az opencart admin felületén és kiosztani csak a lekérésre vonatkozó jogosultságokat, a többit pedig letiltani.

A telefonon az alkalmazás elindítása után a beállítások menüpontra kattintva be kell állítanunk az áruház elérhetőségét és a statisztikai adatokat lekérő user adatait. Ezt egyszer kell megtenni, mivel az adatokat a telefon letárolja titkosított formában.

Amikor beállítottuk és lementettük, visszatérhetünk az előző képernyőre, majd a statisztika lekérése gombra kattintva megkapjuk áruházunk aktuális eladásra vonatkozó adatait. Az összes nyelvi és regionális beállításokat megtehetjük az áruházban illetve a telefonon is, így viszonylag könnyedén adaptálható bármilyen nyelvi környezetbe.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


This entry was posted in Webshop and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.