Macintosh parental control kernel bug

Macintosh 10.5.5 operációs rendszer alatt a Firefox 3.6.13 -as jelenlegi legfrissebb verziót használva, amikor bejelentkeztem az egyik webmailes levelezőrendszerbe folyamatosan előugrott a következő hibaüzenet:

Your browser sent a request that this server could not understand.
400 Bad Request

A hiba más oldalakon is előjött de csak Firefox alatt, ezért nem szerver oldali hibára gyanakodtam. Nem igazán értettem mi lehet a probléma, feltehetőleg valami bug lehet valahol, mert ez így nagyon nem kerek…..

Végül egy fórumban megtaláltam a lehetséges okot a jelenségre, ami a következő volt:
A Macintosh szülői felügyelete és a webes tartalomszűrő egy kernel modulként működik, ami elkapja a HTTP forgalmat és átirányítja a httpd -nek, ami a helyi gép 10010-es portján figyel. A httpd valósítja meg többek között a vezérlést, naplózást, rossz URL -ek átirányítását is. Ez a kernel modul úgy működik, hogy akkor is elkapja a http forgalmat, ha a böngésző nem úgy van beállítva, hogy proxy -t használjon. Mint az én esetem is mutatja ez néha hibázhat, így amikor a Firefox egy formot küld vagyis egy HTTP POST keletkezik ezen a feldolgozáson keresztül, elvész az adat.
A hiba kijavult amikor a Preferencies/Advanced/Network/Connection settings beállításnál beállítottam a HTTP proxy-t: 127.0.0.1 port: 10010 -ra.
Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter


This entry was posted in Apple Macintosh and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.